Hakr Csomagtartó box Hakr BC1 300L 1220x760x360 tetőbox, túrabox

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Hakr Csomagtartó box Hakr BC1 300L 1220x760x360 tetőbox, túrabox

39 990 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
autofejlesztes.hu
Termékleírás
Hakr 300l Túrabox / Tetőbox

Univerzális tetőbox, szinte minden tetőcsomagtartóval rendelkező autóra felszerelhető.

Szerelési útmutató
1. A Hakr 300L túrabox a legtöbb általánosan elfogadott tetőcsomagtartóra felszerelhető. A csomagtartó keresztrúdjának maximális profilmérete 48x30 mm lehet. Nagyobb átmérőjű profilnál speciális kengyel szükséges a rögzítéshez. Ezeket a kiegészítőket a csomagolás nem tartalmazza. A távolság a keresztrúdak között 623 - 953 mm között lehet (1. ábra, mely a csomagoláson belül találhat). A boxot úgy helyezze el, hogy a súlyeloszlás egyenletes legyen, és hogy ötajtós modell esetén a hátsó ajtó is akadálymentesen nyitható legyen.
2. A box aljában találhatóak a rögzítőnyílások. Válasszon egy nyílást a keresztrúd közelében. Pontosítsa a box helyét, alulról rögzítse a rúdhoz az "U" szorítókengyellel (1. ), majd felülről helyezze rá az alátététet és a rögzítőt (3. ). Ezután a mellékelt anyacsavarral (4. ) rögzítse őket. A szorítócsavar ereje 2 Nm.
Felszereléskor ügyeljen arra, hogy a szorítókengyel ne deformálódjon el. A rögzítőheveder áthúzható az alátét és a rögzítő alatt (2. ábra).

Rakomány szállítása
A boxban levő rakomány elcsúszásának megakadályozásához javasolt rögzíteni a rakományt rögzítőhevederrel, vagy egyéb módon. Fontos a teher egyenletes elosztása az alábbi módon: 1/4;1/2;1/4 (3. ábra). A teher mérete ne haladja meg a box belső kapacitását. A box maximális töltősúlya 50 kg! A csomagtartórúd, a box és a hasznos teher összes súlya ne haladja meg a gépjármű tetejének a terhelhetőségét!
A box nyitása és zárása egy központi zár (2. ), és két mechanikus kiegészítő (6. ) segítségével oldható meg. A box tetejének felnyitásához fordítsa el a kulcsot a zárban bal irányba, ezzel kioldja a zárnyelvet, (hogy a zárhoz hozzáférjen, nyissa ki a biztonsági zárat a zárszerkezet alsó részén), majd nyissa fel a box tetejét. Ha a tető lecsukása után nem tudná lezárni a boxot, ellenőrizze a boxban levő terhet, és úgy helyezze el, hogy le tudja zárni a tetőt, és ráfordítani a zárat. Ellenőrizze, hogy helyesen zárta -e le a boxot.

FIGYELEM!
-Mielőtt elindul, ellenőrizze, hogy a túrabox megfelelően fel van-e erősítve a tetőcsomagtartóra, és hogy a csomagtartó rúdjai megfelelően feszesen fel van-e erősítve a gépjármű tetejére! A box menet közben mindig legyen zárva!
-Ha nem ellenőrzi a felerősítést, és laza a box, az súlyos balesetet okozhat! Menet közben is alkalmanként álljon meg, és ellenőrizze a felerősítés feszességét!
-Tetőcsomagtartóval legyen óvatos a felüljárók alatt és az alagutakban!
-Ne lépje túl a tető engedélyezett terhelhetőségét!
-Legyen óvatos kanyarnál, fékezésnél és keresztszélben, a tetőbox miatt ugyanis a gépjármű menettulajdonságai megváltoznak!
-A maximális sebesség a boksszal 120 km/h!
-A tisztításhoz használjon szappanos vizet, a maró hatású vegyianyagok kárt tehetnek a box anyagában!

Származási ország: Csehország.  

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.